Voor Wie?
Mijn Collega is ontstaan vanuit het probleem dat de huisarts centraal staat naast de patient.
Maar de huisarts staat niet meer centraal in zijn communicatielandschap.
Volgens het Rendanheyi principe en het quantumorganisatie model bieden we een methode om de individuele autonome zorgverlener samen met zijn patient naar het beste team collega’s en beste zorgproducten voor deze patient te vinden.
Zorg en collega’s kunnen hiermee efficienter, goedkoper en vooral zonder teveel bureaucratie gevonden worden. Vaak moet er buiten de gebaande paden gekleurd worden omdat geen vraag hetzelfde is. De patient heeft in zijn leven een dynamisch team en zorg nodig, dat zo veel mogelijk op maat voor hem klaar kan staan.
MijnCollega is voor Iedere zorgverlener die graag slecht één druk op de knop verwijderd wil zijn van ALLE communicatie met zorgverleners, organisaties en partijen waar hij of zij mee samen werkt.
De voordelen voor iedere partij
Voor de zorgprofessional
Wij zijn er speciaal voor jou!!
Jij bent de inspiratie voor een beter zorgstelsel, jij bent namelijk heel goed in staat samen met de collega’s, die je het best aanvullen. zelf te schakelen en communiceren, maar vooral ook van elkaar te leren, hoe we het samen beter kunnen doen. Je weet het niet, maar je voldoet al aan alle voorwaarden om onvoorwaardelijk toegelaten te worden tot MijnCollega. En het mooie is. Jij hoeft deze keer niet te betalen.
Dus nog even op een rijtje. Wat kan dit voor jou betekenen:
Overzicht van eigen netwerk met collega’s en organisatie
Uniforme overzichtelijke communicatie in een omgeving.
Tijdsbesparing
Je vindt collega’s waarvan je niet wist dat ze bestonden, maar die net het verschil kunnen maken.
Kunnen samenwerken met al jouw fijne collega’s, uit welke organisatie ze ook komen.
Voor de ICT techneuten
Wij zijn altijd op zoek naar talent dat de randen van de AI bij ons wil komen verkennen en ontwikkelen. We komen graag een keer in contact, al was het maar om eens samen van gedachten te wisselen om te kijken waarom jij zo’n fijne collega voor een ander kunt zijn.
Voor de Organisaties en samenwerkingsverbanden
Wij weten dat veel organisaties zoekende zijn naar samenwerking. Betere communicatie. Kennis delen, maar vooral ook geen kennis kwijt raken. Wij kennen de behoefte van jullie leden om betrokken te zijn in de regionale, landelijke of belangen organisatie. En laat jullie nu juist 1 ding gemeen hebben.. Jullie leden werken in de zorg. Waar ze elkaar misschien wel eens tegen het lijf botsen, al komen ze niet uit dezelfde organisatie. Soms zoeken ze iets of iemand die dan door managers opgespoord moeten worden. Er is veel gebeurd de laatste decennia. Er is gefusseerd, bezuinigd, hervormd en overbelast. We moeten nu een gezonde keuze maken. Er is maar 1 belang. Het belang van de gezondheid van onze medemens. De gelukkigste organisatie is toch de organisatie die dat samen met zijn leden voor elkaar blijft krijgen. En dan heb je elkaar zo hard nodig. Maar dan moet je elkaar wel weten te vinden.
- Uniforme communicatie
- Betere betrokkenheid door meer touchpoints tijdsbesparing
- Het kunnen vinden van de juiste benodigde expertise en competentie
- Samenwerken over grenzen van de eigen organisatie
TESTIMONIALS
Wat vinden collega’s van het MijnCollega?
“Met MijnCollega is het alsof de juiste collega altijd bij me is”
“Ik sta direct in verband met meerdere organisaties waar ik bij aangesloten ben en dit geeft mij beter overzicht. Ik denk dat we zo beter betrokken worden bij de organisaties”
“Ik vond de juiste specialist voor deze zeldzame ziekte in een oogwenk en hoefde daarna niet eens te verwijzen.”
“Ik bepaal zelf wie ik toelaat in mijn netwerk en de manier waarop ik ben te vinden”
“Ik hoef me geen zorgen te maken over de veiligheid als ik communiceer met mijn collega en ik weet zeker dat de persoon met wie ik communiceer, de persoon is die hij zegt dat ie is. ”
Voor contact:
Bereikbaar:
Op werkdagen van 8:30- 18:00, (voorkeur ‘s ochtends)
Voor de collega's en collegialiteit
De zorg die gegeven wordt in Nederland is van zeer goede kwaliteit. Tenminste dat willen we. Er wordt hierdoor steeds meer van zorgverleners gevraagd. De zorg dient het liefst zo snel als nodig en dicht bij huis gevonden te worden. Er zijn helaas een aantal grote barsten in het zorgsysteem en er hoeft niet veel te gebeuren of zorgverleners haken af. Al langer wordt gewerkt aan betere samenwerking tussen zorgdisciplines. Zowel in de landelijke organisaties als regionaal en tussen verschillende disciplines. dit lijkt nog niet echt goed te lukken.
Vroeger wist men elkaar in dorp of wijk blindelings te vinden en kende men de meeste specialisten, verzorgenden, paramedici en huisartsen die zich om jouw patiënt bekommerden. Tijden zijn veranderd. Lang na intrede van het internet zit de zorg nog steeds vast in de vele communicatiestructuren die slecht, of niet op elkaar, zijn afgestemd. De brief of fax is hierbij verleden tijd. LSP en digitaal verwijzen, Beeldbellen, telecommunicatie, email, berichtenappjes, PGO, en andere systemen hebben de rol overgenomen. Hierbij is men bij de overkoepelende organisatie van dit complete systeem uit het oog verloren. Men is door de vele initiatieven met de beste intenties vergeten dat de mens slechts de beschikking heeft over een beperkte aandachtspanne en focus. Communicatie onderling heeft plaats gemaakt voor onpersoonlijke apps, waarbij de zorgverlener vaak geen gezicht heeft.
Communicatie is meer dan alleen het versturen van informatie. Voor goede, op de mens afgestemde communicatie en samenwerking, is het nodig dat de context, kennis en competentie en verwachting van de ander te kennen.
Men is vergeten de “nieuwe communicatie” hierop aan te passen. Men lijkt niet te zien dat de zorgverlener inmiddels op tig verschillende manieren communiceert rond een samenwerking en dat juist hierdoor samenwerking onmogelijk of te bewerkelijk is. Het wordt tijd voor een uniform communicatiemiddel dat decentraal, veilig en voor iedere zorgverlener en organisatie of leverancier van zorgproducten in Nederland toegankelijk is. Met MijnCollega is het mogelijk een quantumorganisatiemodel toe te passen op de gehele Nederlandse zorg en iedere persoon die hier een rol speelt. Wat door veel collega’s gewaardeerd gaat worden, is dat men via één en dezelfde omgeving in contact staat met al je organisaties. Of het nu om een nieuwsbrief of een protocol gaat, een vacature of een enquete. Deze kan geselecteerd op de individu al dan niet met de gebruikers gedeeld worden. Men hoeft daarbij niets op te slaan. Gedeelde documenten blijven, zolang de gebruiker toegang krijgt, bij de bron te vinden. De gebruiker wordt hierbij weer als individu herkend en is vindbaar op je kennis, kunde, competenties, vaardigheid, beschikbaarheid en alle andere eigenschappen, waarin collega’s belang kunnen hebben. Iedereen staat hierbij centraal in zijn eigen samenstelling van verschillende netwerken. Bij het zoeken en communiceren buiten de comfortzone kan met iedere zorgverlener in Nederland contact gelegd worden en kan díe informatie gedeeld worden waarvan dit door de gebruiker wenselijk is.